EN

Nicol Zelikman kraljica mnogoboja 31. MTM Narodni dom, Aleksandra Podgoršek šesta

700

Ljubljana, 7. aprila - Izraelka Nicol Zelikman je zmagovalka mnogoboja na 31. mednarodnem turnirju v ritmični gimnastiki, 31. MTM Narodni dom. NIcol Zelikman je slavila zmago pred Rusinjo Ano Sokolovo in Belorusinjo Julijo Jevčik. Najboljša Slovenka je bila državna prvakinja Aleksandra Podgoršek, ki je zasedla šesto mesto in se uvrstila v vse štiri finalne nastope. Aja Jerman Bukavec je bila deseta in se je uvrstila v dve finalni tekmovanji ((žoga in trak), Anja Tomazin je bila 12. in bo v finalih tekmovala z obročem, Lara Pikovnik je bila 15., Neja Grbec pa 18. V močni konkurenci kategoriji mladink so si prva tri mesta razdelile Rusinje – na najvišji stopnički Lala Kramarenko, drugo mesto je osvojila Anna Strashko, tretje pa Polina Shmatko. Najboljša Slovenka je bila Anja Mavrič (17. mesto, in uvrstitvijo v nedeljsko finale z obročem in žogo), Ajša Uhan 24., Dora Kopač 27., Hana Šarkanj 28. in Ajda Garbajs, ki je tekmovala le z dvema rekvizitoma 30. Med kadetinjami je zmagala Rusinja Valeria Chuprova, drugo mesto je osvojila Izraelka Emili Malka, tretja je bila predstavnica Srbije Sandra Vlček. Najboljša predstavnica Slovenije oziroma domačega kluba KRG Narodni doma LJubljana, na četrtem mestu, je ila Anna Sitki, šesta je bila Daria Boldyreva (obe predstavnici Slovenije sta uvrščeni v nedeljsko finale), Maša Bajt je bila osma, POlina umnova deveta, Karina Gerkman Salauyova deseta.

Nicol Zelikman, leta 2016 še dobitnica kolajn na mladinskem evropskem prvenstvu, je slavila prepričljivo zmago, potem ko je edina svoj program štirih sestav izpeljala brez večjih napak. V mednarodni konkurenci se je izkazala tudi 16-letna Aleksandra Podgoršek, ki je prav tako zanesljivo izpeljala celoten program, čeprav sama pravi, da so bile vaje sicer solidne, a jih zna oddelati še boljše.

"Pred domačim občinstvom je najlepše nastopati, a ponavadi sem takrat še bolj živčna. Ne potrudim se samo zase, ampak tudi za njih, želim si, da bi tudi oni uživali v mojih nastopih," je po tekmovanju povedala slovenska prvakinja in o svojih nastopih povedala: "Vaje so bile solidne. Morda bi bili moji nastopi lahko še bolj suvereni. Sicer en 'kiks' v štirih sestavah ni slabo, še sploh, ker v tem tekmovalnem obdobju še nisem v takšni formi, kot bom čez mesec ali dva. Z nastopi sem zadovoljna, a upam, da bo jutri še boljše."

Kot edina Slovenka v vseh nedeljskih finalih tudi možnosti za kolajno ne izključuje. "Prvi cilj je izpolnjen - uvrstitev v vse štiri finale. Če se jutri še bolj potrudim in prikažem vaje še boljše kot danes, mi morda uspe priti tudi do stopničk. A v tej močni konkurenci bi se res moralo vse 'poklopiti' po načrtih," je še dejala Aleksandra Podgoršek.

Med slovenskimi reprezentantkami si je tri finalne nastope z žogo, s kiji in trakom pritelovadila tudi Aja Jerman Bukavec, deseta iz mnogoboja, v finalu z obročem pa se bo v nedeljskih finalih ob Aleksandri predstavila še Anja Tomazin, ki je mnogoboj končala na 12. mestu. Slovenijo sta zastopali še Lara Pikovnik, ki je bila 15., in Neja Grbec, ki je zasedla 18. mesto.

Turnir bo sicer potekal v petih starostnih kategorijah. Danes so se za zmago v mnogoboju pomerile tudi mladinke, pričakovano je slavila ruska zvezdnica iz tabora olimpijskih, svetovnih in evropskih prvakinj Lala Kramarenko, med prvimi šestimi je bilo kar pet ruskih reprezentantk. Najboljša Slovenka je bila Anja Mavrič na 17. mestu. Kadetsko krono pa je osvojila Rusinja Valerija Čuprova, Ana Sitki je bila s četrtim mestom najboljša predstavnica domačega kluba Narodni dom.

V nedeljo bodo sledili še finalni nastopi najboljših članic, mladink in kadetinj s posameznimi orodji. Že tretje leto zapored smo priredili tudi tekmovanje v programu 2. skupine ritmične gimnastike, ki bo na sporedu v nedeljo b 9.00, ob 11.30. uri sledijo nastopi najmlajših v elitnem kakovostnem programu, od 14.25. ure naprej pa še finali po orodjih najboljših kadetinj, mladink in članic, ki bodo sklenile tekmovanje 31. MTM Narodni dom.«

Preverite Urnik tekmovanja in rezultati tekmovanja.

vir: STA