EN

Napovedujemo – 30. MTM, največje mednarodno tekmovanje v ritmični gimnastiki v Sloveniji

700

V soboto, 15. aprila in nedeljo, 16. aprila 2017 bo v Gimnastičnem centru Ljubljana potekalo mednarodno tekmovanje v ritmični gimnastiki - 30. MTM Narodni dom Ljubljana, ki ga organizira Klub za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana pod okriljem Gimnastične zveze Slovenije in svetovne gimnastične federacije FIG.

Prireditelji tekmovanja bomo tudi letos poskrbeli, da bo na tekmovanju nastopilo nekaj največjih zvezdnic tega športa. V zadnjih letih smo vedno gostili najboljše tekmovalke sveta. Udeležbo na letošnjem tekmovanju so potrdile vrhunske tekmovalke ritmične gimnastike, udeleženke Olimpijskih iger 2016, evropskega prvenstva 2016, ki se bodo tudi v naslednjem olimpijskem obdobju potegovale za najvišje naslove na največjih mednarodnih tekmovanjih. Gostili bomo trenutno najboljšo ritmičarko v ZDA, 11. uvrščeno na Olimpijskih igrah v Riu 2016 Lauro Zeng. Poleg nje se bodo za najvišja mesta potegovale Alexandra Agiurgiuculese (ITA), Yuljya Isachanka (BLR) in Mariia Sergeeva (RUS), ekipno prvouvrščene na mladinskem evropskem prvenstvu v Holonu (ISR) 2016. Vse naštete v letošnji sezoni že precej mešajo načrte v članski konkurenci na velikih tekmovanjih. Prihajata tudi še dve članici ruske reprezentance Karina Kuznetsova in Mariia Paulova, ki imata precej težke in izjemno zanimive, atraktivne koreografije.

Barve Slovenije in našega kluba bodo branile tudi slovenske reprezentantke, med njimi članice Aja Jerman Bukavec, Anja Tomazin, Izza Gašperšič, Aleksandra Podgoršek, mladinke Lara Pikovnik, Anja Mavrič, Anastasia Vidovič, kadetinje Anna Sitki, Polina Umnova ter deklice Tara Dragaš, Karina Gerkman Salauyova, Daria Boldyreva, Maša Bajt.

Podrobnosti tekmovanja bomo javnosti in medijem predstavili tudi na novinarski konferenci, ki bo v torek, 12. aprila 2017, ob 9.30 uri v Gimnastičnem centru Ljubljana.

Vabljeni vsi ljubitelji ritmične gimnastike!