EN

Italijanka Aleksandra Agiurguculese s tremi zmagami v finalih, Slovenka Aleksandra Podgoršek tik za zmagovalnim odrom

700

Ljubljana, 8. aprila - Italijanka Aleksandra Agiurguculese je bila s tremi zmagami prvo ime finalov 31. mednarodnega turnirja v ritmični gimnastiki MTM Narodni dom, enkrat pa je bila najboljša Belorusinja Julija Jevčik. Uspešno je nastopila tudi slovenska prvakinja Aleksandra Podgoršek, ki je odlično izpeljala vse štiri nastope, z žogo je bila tik za stopničkami. V članski kategoriji so v finalnih tekmovanjih Slovenijo zastopali še Aja Jerman Bukavec (z žogo in trakom) in Anja Tomazin (z obročem). Med mladinkami je Slovenijo v finalih z žogo zastopala Anja Mavrič, med kadetinjami pa Anna Sitki in Daria Boldyreva. V nedeljskem tekmovanju so se pomerile tudi mlajše deklice in starejše deklice 1. skupine ter ritmičarke 2. skupine ritmične gimnastike.

Finalni dan 31. turnirja MTM Narodni dom je z atraktivnimi nastopi zaznamovala Aleksandra Agiurgucules, saj je bila najboljša z žogo, kiji in trakom, z obročem pa je slavila Julia Jevčik. V močni mednarodni konkurenci se je odlično znašla tudi 16-letna slovenska reprezentantka Aleksandra Podgoršek, ki je v finalih izpolnila svoj cilj in prikazala še boljše nastope kot v mnogoboju. Ti so ji prinesli tudi najvišje ocene v karieri, kar je dober obet pred nadaljevanjem sezone.

"Res sem vesela in zelo zadovoljna, da mi je danes uspelo še nadgraditi svoje nastope. To je bila uresničitev mojih želja. Uspelo mi je s podporo vseh okrog mene, predvsem pa tudi s tem, da sem imela glavo na pravem mestu," je po uspešni tekmi s širokim nasmehom povedala 16-letna slovenska reprezentantka Aleksandra, ki to sezono dobro nastopa tudi na veliki sceni.

Aleksandra Podgoršek je po tekmi povedala, da je tako njej kot njenim reprezentančnim kolegicam domači MTM v veliko veselje ter da cenijo trud prirediteljev, ki jim iz leta v leto omogočijo, da se pred domačimi navijači pomerijo z reprezentantkami največjih velesil tega športa. "Zame je ta turnir ena najlepših stvari v sezoni, vsako leto ga z veseljem pričakujem, predvsem zato, ker nastopaš pred domačo publiko, ker ga organizira naš domači klub. Gre za največje tovrstno tekmovanje v Sloveniji in vsem nam je v velik užitek," je dejala Aleksandra, ki še nikoli, kot pravi, ni bila tako blizu najboljšim kot tokrat.

Kljub laskavim pohvalam mednarodnih sodnic je letos ostala brez tako želene kolajne, najbližje je bila z žogo na četrtem mestu. Vendar grenkega priokusa, pravi, ni: "Nisem razočarana, ker nenazadnje bi bilo to res nekaj nenadejanega. Tu so bile res najboljše in kolajna ni bila nikakor moj cilj. O tem sploh nisem razmišljala, osredotočena sem bila nase in uspelo mi je pokazati še boljše nastope kot včeraj."

V finalu z obročem je od Slovenk nastopila tudi Anja Tomazin in zasedla osmo mesto, Aja Jerman pa je bila dvakrat osma, tako z žogo kot s trakom.

Med mladinkami je blestela Rusinja Lala Kramarenko s štirimi zmagami. Med kadetinjami je slavila njena rojakinja Valerija Čuprova, med najmlajšimi pa Milana Kuznjecova. Slovenska reprezentantka Anja Mavrič je v finalih z obročem osvojila šesto mesto.

V nedeljo so se na 31. MTM pomerile tudi mlajše ritmičarke 1. skupine in 2. skupine ritmične gimnastike.

Med mlajšimi deklicami 1. skupine so naš klub zastopale Dora Valant, Alja Ponikvar in Alisiia Klimova. Mlajše deklice so se pomerile ali s sestavo brez rekvizita ali pa s sestavo z obročem. Naše tekmovalke so tekmovale s sestavo brez rekvizita. Dora je bila tretja, Alja peta, Alisiia pa sedma.

Deklice so se pomerile z dvema sestava, in sicer so lahko izbirale med sestavo brez rekvizita, s kolebnico, obročem ali žogo. Naše barve so branile Tara Dragaš, Tija Vrbec in Ema Valant. Tara je bila v mnogoboju druga (s sestavo brez rekvizita tretja, z žogo prva).Tija je v mnogoboju osvojila 12. mesto (s sestavo brez rekvizita je bila osma, z obročem pa sedma). Ema je bila v mnogoboju 13. (s sestavo brez rekvizita je osvojila 12. mesto, z obročem je bila osma).

Med našimi kadetinji sta se Anna Sitki in Daria Bokdyreva v nedeljo v finalih s kiji pomerili še ostalimi šestimi najboljšimi v sobotnem tekmovanju. Daria je v finalih s kiji osvojila četrto mesto, Anna je bila sedma.

Mlajše deklice 2. skupine ritmične gimnastike so tekmovale s sestavo brez rekvizita ali pa s sestavo z obročem. Barve Narodnega doma so zastopale Mariya Shcerbakova, Julija Geiger, Julija Vilhar, Kim Kreft, Pilar Rubba, Pilar Plavčak in Tija Andić. Mariya je bila šesta, Julija Geiger sedma, Julija Vilhar osma, Kim pa deseta – vse s sestavo brez rekvizita. Pilar Rubba, Pilar Plavčak in Tija so tekmovale z obročem in v enakem zaporedju osvojile uvrstitve na prve tri stopničke.

Med deklicami 2. skupine ritmične gimnastike smo imeli dve tekmovalki – Sašo Korchagina in Ekaterino Križaj. Tekmovali sta s sestavo z obročem. Saša je bila tretja, Ekaterina sedma.

Med kadetinjami 2. skupine ritmične gimnastike so za naš klub tekmovale Gala Koren, Katrin Jelerčič, Neja Raspet, Elizabet Sydorchuk, Leja Dejak, Lara Oštarjaš, Kim Uhliř Selan, Laura Štepec Soss, Gaja Patricija Ličina, Hane Kralj Krajnik. Kadetinje so se pomerile s sestavo z rekvizitom po izboru. Gala je bila z žogo prva, Katrin z obročem tretja, Neja s kiji druga, Elizabet s kiji tretja, Leja z žogo druga, Lara z žogo tretja, Kim z obročem četrta, Laura z žogo četrta, četrto mesto je osvojila tudi Patricija s kiji, Hane pa je bila z obročem peta.

Med mladinkami 2. skupine ritmične gimnastike smo iz našega kluba imeli štiri predstavnice, in sicer Kajo Artač, Nežo Gliha, Lano Bahar in Evo Čakš. Kaja je z obročem zmagala, Neža je bila z žogo druga, Lana s trakom prva in Eva s trakom tretja.

Med članicami 2. skupine ritmične gimnastike smo imeli tri predstavnice: Naše barve so branile Sara Koprivec, Tinkara Pezdir Černe in Urša Stražišar. Sara je bila z obročem prva, Tinkara je zmagala s sestavo z žogo, Urša pa je bila z žogo druga.

Tekmovanje je z obiskom počastil tudi predsednik Vlade RS, ki opravlja tekoče posle, dr. Miro Cerar, ki je naš klub pohvalil za izvrstno organizacijo že 31. izvedbe mednarodnega turnirja MTM ter najboljšim podelil nagrade. Veliko navdušenja pa je požel tudi njegov oče, najuspešnejši slovenski športnik vseh časov Miro Cerar, ki je užival v atraktivnih nastopih tekmovalk. 

Rezultati

Galerija

Mediji o 31. MTM