EN

31. Mednarodni turnir v ritmični gimnastiki

700
dvodnevnotekmovanje
preko150tekmovalk

Največje mednarodno tekmovanje v ritmični gimnastiki v Centralno Evropski regiji.

Kdaj?7. - 8. aprila 2018
Kje?Gimnastični center Ljubljana
SOBOTA, 7. april 2018
tekmovanje v mnogoboju
(članice, mladinke, kadetinje, starejše deklice)
NEDELJA, 8. april 2018
finalni del tekmovanja
(članic, mladink in kadetinj)

Tekmovanje poteka pod okriljem:

  • svetovne gimnastične federacije FIG,
  • Gimnastične zveze Slovenije ter
  • Mestne občine Ljubljana.

31. MTM - razpis (.pdf)


Uradni fotograf in snemalec:
Bernd Thierolf – Barny and Marc Schuirmann

Prodaja rekvizitov:
Chacott / Sasaki, www.sasaki-ploetzke.de; utasport@t-online.de

Nagovor predsednika KRG Narodni dom Ljubljana

Nagovor predsednika KRG Narodni dom Ljubljana

Cenjene tekmovalke, spoštovane trenerke, sodnice,
ljubiteljice in ljubitelji ritmične gimnastike,
dobrodošli na 31. MTM!

Mednarodni turnir mladih, ki se je v dobrih treh desetletjih uveljavil in postal eden od najodmevnejših turnirjev ritmične gimnastike v tem delu Evrope, tudi letos ostaja zvest ideji, ki turnir spremlja vse od začetka in ga je v motu zapisala pesnica Mila Kačič: »Daj ptica peroti moji mladosti …«. Moto, ki se zdi za šport kot ga poznamo neobičajno poetičen nas s sporočilom, ki ga vsebuje vedno znova vrača k izhodiščem ritmične gimnastike - mladosti, prefinjeni lepoti in neprekosljivi eleganci, lastnostim torej, ki jim ne najdemo para v svetu športa.

Naš turnir pa ima še eno posebnost, na katero smo ponosni. V ospredje v vseh pogledih postavlja tekmovalke, predane športnice, ki nas v zameno vedno znova nagrajujejo in navdušujejo z izjemnimi predstavami in senzacijami. Četudi gre za tekmovanje, sicer običajno športno vrednotenje, postavlja v ozadje.

To se zdi v svetu sodobnega športa, ki žal postaja vse bolj brezkompromisen in tudi brutalen, izjemen dosežek. Za to so zaslužni vsi, ki so se že pri pripravi prvega turnirja združili v skupnem hotenju in prizadevanju za doseganje lepšega, boljšega in višjega, kar ostaja naše izhodišče tudi danes.

Vse to se je v vseh teh letih zlilo v uspešne izvedbe MTM-a, na katerega ne prihajajo le izjemne tekmovalke, temveč tudi vrhunske trenerke in sodnice, ki nam vsakič potrjujejo, da je naš turnir nekaj posebnega tako v vsebini kot izvedbi. Tudi tokratnem MTM-u bomo videli nekatere svetovne zvezde in tiste, ki bodo to postale ter seveda domače tekmovalke, ki že pišejo navdušujoče športne zgodbe.

MTM je v tem času postal eden od najbolj prepoznavnih turnirjev ritmične gimnastike v srednji Evropi, kamor se rade vračajo svetovno uveljavljene tekmovalke in ekipe. Seveda organizacija tako zahtevnega športnega dogodka ne bi bila mogoča brez brezmejne požrtvovalnosti in prizadevnosti podpornikov kluba, staršev, trenerk in vaditeljic ter seveda donatorjev in pokroviteljev.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo zvestemu podporniku, pokrovitelju MTM, županu Mestne občine Ljubljana, Zoranu Jankoviću ter sponzorjem našega tekmovanja in kluba.

Vsi, ki smo sodelovali v pripravah na naš turnir, si želimo, da bi potekal v vzdušju športnega zadovoljstva in sproščenosti ter z upanjem, da se naslednje leto ponovno vidimo.

Tekmovalkam, trenerkam, sodnicam in vsem prijateljem našega kluba v imenu KRG Narodni dom želim prijetno bivanje in lepe spomine na Ljubljano.

Športni pozdrav!

Samo Uhan

Lokacija
Gimnastični center Ljubljana
Koprska ulica 29
SI - Ljubljana