EN

30. Mednarodni turnir v ritmični gimnastiki

700
dvodnevnotekmovanje
preko140tekmovalk

Največje mednarodno tekmovanje v ritmični gimnastiki v Centralno Evropski regiji.

Kdaj?15. - 16. aprila 2017
Kje?Gimnastični center Ljubljana
SOBOTA, 15. april 2017
tekmovanje v mnogoboju
(članice, mladinke, kadetinje, starejše deklice)
NEDELJA, 16. april 2017
finalni del tekmovanja
(članic, mladink in kadetinj)

Deadlines

 • Preliminary entry by 10th February 2017
 • Definitive entry by 4th March 2017
 • Nominative entry by 4th April 2017
 • Music in mp3 by 12th April 2017 on http://rgform.eu/event.php?id_prop=237 and
 • on CD’s on Friday training 14th April 2017
 • and on CD’s on Friday training 14th April 2017

Start fee

 • 40 € A level individual
 • 30 € B level, baby

Tekmovanje poteka pod okriljem:

 • svetovne gimnastične federacije FIG,
 • Gimnastične zveze Slovenije ter
 • Mestne občine Ljubljana.

30. MTM - razpis (.pdf)

Nagovor predsednika KRG Narodni dom Ljubljana

Nagovor predsednika KRG Narodni dom Ljubljana

Cenjene tekmovalke, spoštovane trenerke, sodnice,
ljubiteljice in ljubitelji ritmične gimnastike,
dobrodošli na 30. MTM!
 

Mednarodni turnir mladih, ki ga letos že tridesetič organizira KRG Narodni dom, navkljub častitljivi obletnici ostaja zvest ideji, ki turnir spremlja vse od začetka in ga je v motu zapisala pesnica Mila Kačič: »Daj ptica peroti moji mladosti …«. Moto, ki se zdi za šport kot ga poznamo, kar preveč poetičen, nas s sporočilom, ki ga vsebuje, vedno znova vrača k izhodiščem ritmične gimnastike - mladosti, prefinjeni lepoti in neprekosljivi eleganci, lastnostim torej, ki jim ne najdemo para v svetu športa.

Naš turnir pa ima še eno posebnost, na katero smo ponosni. V ospredje v vseh pogledih postavlja tekmovalke, predane športnice, ki nas v zameno vedno znova nagrajujejo in navdušujejo z izjemnimi predstavami in senzacijami. Četudi gre za tekmovanje, sicer običajno športno vrednotenje postavlja v ozadje.

To se zdi v svetu sodobnega športa, ki nas včasih osupne s svojo brezkompromisnostjo in brutalnostjo, izreden dosežek. Zaslužni za pripravo turnirjev, in preveč jih je, da bi jih lahko našteli na tem mestu, so se, če povemo z besedami prvega predsednika kluba dr. Borisa Žnidariča »združili v skupnem hotenju in prizadevanju za doseganje lepšega, boljšega in višjega«.

Vse to se je v vseh teh letih zlilo v uspešne izvedbe MTM-a, na katerega ne prihajajo le izjemne tekmovalke, temveč tudi vrhunske trenerke in sodnice, ki nam vsakič potrjujejo, da je naš turnir nekaj posebnega tako v vsebini kot izvedbi. Tudi na jubilejnem MTM-u bomo videli nekatere svetovne zvezde in tiste, ki bodo to postale ter seveda domače tekmovalke, ki že pišejo navdušujoče športne zgodbe.

MTM je v tem času postal eden od najbolj prepoznavnih turnirjev ritmične gimnastike v srednji Evropi, kamor se rade vračajo svetovno uveljavljene tekmovalke in ekipe. Seveda organizacija tako zahtevnega športnega dogodka ne bi bila mogoča brez brezmejne požrtvovalnosti in prizadevnosti podpornikov kluba, staršev, trenerk in vaditeljic ter seveda donatorjev in pokroviteljev.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo tudi častnemu pokrovitelju 30. MTM, Predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju ter pokrovitelju županu Mestne občine Ljubljana, Zoranu Jankoviću.

Vsi, ki smo sodelovali v pripravah na naš turnir, si želimo, da bi potekal v vzdušju športnega zadovoljstva in sproščenosti ter z upanjem, da se naslednje leto ponovno vidimo.

Tekmovalkam, trenerkam, sodnicam in vsem prijateljem našega kluba v imenu KRG Narodni dom želim prijetno bivanje in lepe spomine na Ljubljano.

Športni pozdrav!


Samo Uhan 

Častni pokrovitelj 30. MTM Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor

Častni pokrovitelj 30. MTM Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor

Klub za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana je že 30. leto zapored pozoren organizator in prijazen gostitelj tradicionalnega Mednarodnega turnirja (MTM) v ritmični gimnastiki. Turnir se je uveljavil kot največje in najkakovostnejše mednarodno tekmovanje v Sloveniji, ki ga tudi Mednarodna gimnastična zveza (FIG) že vrsto let zapored uvršča v svoj uradni koledar največjih mednarodnih dogodkov. To je prav posebno priznanje za prireditelje turnirja, ki ga pod strokovnim vodstvom pripravljamo pretežno starši tekmovalk ter drugi prostovoljci.

Ob 30. izvedbi MTM-a pa nam je še posebej v veliko čast, da je častni pokrovitelj dogodka Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.
»Predsednik Republike z veseljem sprejema častno pokroviteljstvo vašega mednarodnega turnirja v ritmični gimnastiki in vam z najboljšimi željami za v prihodnje iskreno čestita ob visoki obletnici dogodka,« so nam sporočili iz njegovega Kabineta.

Predsedniku Republike se prisrčno zahvaljujemo za lepe želje in izkazano častno pokroviteljstvo našega tekmovanja.


Ekipa KRG Narodni dom Ljubljana

Lokacija
Gimnastični center Ljubljana
Koprska ulica 29
SI - Ljubljana